Prajitura desteapta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 19 Oct 2010 | 41373 vizualizari

 

pornind de la ideea Nadinei...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul, racita la temperatura camerei, esenta de vanilie si faina. Adaugam laptele cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) bine uns cu unt si tapetat cu faina. Se da vasul la cuptor la foc mic, timp de aproximativ 1 ora, pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata blatului.

Se lasa la racit in tava, apoi se da la frigider pentru cateva ore. Este foarte buna rece, a doua zi este super.

Se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

Buna prajiturica...dar inca am o dilema...care o fi mai buna? Aia alba sau asta neagra? :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada